Intro bg 3

Voordelen van Manufacturing Execution System (MES)

MES staat voor Manufacturing Execution System en is de digitale schakel tussen uw kantooromgeving (ERP) en de productievloer (SCADA). Visual Link Software is de MES-oplossing van Hellebrekers en de invoering van MES brengt voor u als producent vele voordelen met zich mee. De belangrijkste voordelen op een rij zijn:

Verhoging flexibiliteit op uw productievloer

Visual Link Software stelt u in staat sneller productwijzigingen door te voeren. Recepten van nieuwe producten worden ingegeven en onze intuïtieve Planningssoftware zorgt ervoor dat u alle resources (mensen, materialen en middelen) zo optimaal mogelijk in kan zetten

Minder administratie op de werkvloer

Doordat VLS|MES heel veel handelingen overbodig maakt (denk aan het handmatig overtypen van orders, het invoeren van de planning, het bijhouden van de voorraad of de papieren klachtenregistratie), zijn er op de werkvloer veel minder administratieve handelingen nodig. De operator kan zich hierdoor meer richten op het soepel laten verlopen van het productieproces.

Vanuit één definitie een constantere kwaliteit

Aangezien ieder artikel (SKU) op exact dezelfde manier wordt geproduceerd, neemt de kans op kwaliteitsverlies of kwaliteitsverschil op zowel korte termijn (per productie.

Versnelde klachtafhandeling

Was het voorheen vaak een tijdrovende klus om te achterhalen wat de oorzaak van een klacht was, VLS|MES maakt het mogelijk om met een paar muisklikken relevante gegevens op te vragen. Per klacht kan dit uren aan uitzoekwerk schelen.

Minder fouten door eenduidige informatie

Doordat alle instellingen van ieder product (recepten, benodigde resources en machine-instellingen) centraal staan opgeslagen en worden beheerd, is de kans op menselijke fouten sterk gereduceerd. Iedere stap in het proces staat beschreven en de operator weet precies wat hij wanneer moet doen.

Realtime koppeling met machinepark

Door een realtime koppeling met het machinepark heeft u actueel inzicht in de productievoortgang en daarmee in de planning. Loopt de productie achter, dan is snel te achterhalen wat de oorzaak is en kunt u gericht starten met verbeteren en optimaliseren.

Onderstaande animatie legt op hoofdlijnen uit wat MES is en hoe het opgebouwd is.

Wilt u meer inhoudelijke info? Lees dan één of meerdere whitepapers.