Intro bg 3

Wat is een Manufacturing Execution System (MES)

MES staat voor Manufacturing Execution System en is de digitale schakel tussen uw kantooromgeving (ERP) en de productievloer (SCADA).

MES is een automatiseringssysteem dat de orderstroom en productie-uitvoering stroomlijnt. Het volgt het gehele productieproces van grondstoffen tot afgewerkte producten en evalueert en analyseert opbrengsten, kwaliteit en gebruik van alle resources. Het verbetert de operationele efficiëntie door productiekosten en verliezen te verminderen vanuit inzicht in de uitvoering van de productie.

Een modelgestuurde MES-aanpak maakt standaardisatie van operationele processen, apparatuur en activiteiten mogelijk bij de uitvoering op meerdere locaties.

Digitalisering van uw productie verlaagt de productiekosten door de verwerkingscapaciteit te verhogen, uitval en herbewerking te verminderen en producten van hogere kwaliteit te leveren. Verhoogde transparantie bij het uitvoeren van bestellingen en verminderde variantie in productkwaliteit verhoogt de klanttevredenheid. De snelle afhandeling in geval van onvoorziene gebeurtenissen of product quarantaine / terugroepacties waarborgen uw merkwaarde bij en de veiligheid van de consument.

Onderstaande animatie legt op hoofdlijnen uit wat MES is, hoe het opgebouwd is en welke voordelen het kan brengen.

Wilt u meer inhoudelijke info? Lees dan één of meerdere whitepapers.